שלום שלום!
מה שלומכם? איך החג?
דבר ראשון אני רוצה להתנצל בפניכם שהרבה זמן לא כתבתי, אני פשוט עובד על פרוייקט גדול מאוד עכשיו וזה לוקח לי את רוב הזמן. סיבות טובות ב”ה 🙂
האמת היא שאם חושבים על זה אז גם כשיש לי זמן אין לי כל כך מוזה לכתוב, וכמו שאתם בטח יודעים מוזה זה דבר הכרחי אם רוצים שיצא פוסט מעניין ואיכותי באמת.
בכל אופן מה שרציתי לספר לכם היום זה על מחקר מרתק שקראתי לאחרונה ואני חושב שכל אחד שעושה שיווק באימייל בצורה כזו או אחרת חייב לקרוא אותו.
המחקר (אותו תוכלו להוריד מכאן) בדק את הטרנדים הבולטים בשיווק באמצעות דואר אלקטרוני ברבעון השני של 2013, ואני רוצה להציג בפניכם את 3 הממצאים העיקריים שלו ולנתח אותם:
1. הממצא הראשון (והכי חשוב לדעתי)
אז הממצא העיקרי של המחקר הזה שלדעתי הוא גם הממצא הכי חשוב, זאת העובדה שלמעלה מ50% מהאימיילים נפתחים ממכשירים סלולריים!
(ליתר דיוק – 50% מהמיילים נפתחים דבר ראשון מהמכשיר הסלולרי, אבל כמובן שחלק מהאנשים פותחים את המיילים שוב פעם מהמחשב האישי)
האמת היא שזה לא ממש מפתיע אותי כי במהלך 90% מהיום אנשים נמצאים במרחק הושטת יד ממכשיר הסלולר שלהם, מה שגורם להם לקפוץ בבהלה אחרי כל צפצוץ שמרמז על קבלת הודעת דוא”ל חדשה. כן, גם ב-2 בלילה.
(מכירים את התופעה הזאת? משהו נורא… באמת.)
בכל אופן העובדה ש50% מהמיילים נפתחים בפעם הראשונה מהמכשיר הסלולרי אומרת שהמייל שלכם חייב בראש ובראשונה להיות מותאם למכשיר הסלולרי.
וזה אומר שכאשר אתם מכינים את הניוזלטר הקבוע שלכם תזכרו ש50% מהאנשים הולכים לראות את המייל הזה באמצעות המכשיר הסלולרי שלהם, ולכן חשוב מאוד שהעיצוב של המייל יהיה תואם לגודל המסך באמצעות HTML ובשום פנים ואופן לא תמונה!!!
הרבה אנשים שעושים שיווק במייל מנסים לחסוך את העלות והזמן שלוקח לבנות ניוזלטר בHTML, אז הם פשוט אומרים לגרפיקאית שתעצב איזה משהו יפה ו”מיתוגי” ושולחים אותו בתור תמונה.
הבעיה היא שרוב תוכנות המייל במכשירים הסלולריים לא פותחים תמונות בברירת מחדל, מכיוון שבדרך כלל זה גוזל תעבורת אינטרנט גבוהה ולוקח המון זמן. האינטרנט בסלולרי עדיין לא מהיר מספיק כמו האינטנרט במחשבים הרגילים, ומכיוון שלאנשים אין היום יותר מדי סבלנות לחכות עד שהתמונה תפתח – הם פשוט ימחקו את המייל ויעברו הלאה.
תראו לדוגמא מייל שיווקי שקיבלתי מעמותה כלשהיא לקראת השנה החדשה:
אתם בטח שואלים את עצמכם איפה המייל, נכון?
אז זהו שכדי לשמור על מראה שיווקי ומיתוגי החליטו בעמותה לשלוח קובץ תמונה, והאייפון שלי סירב לפתוח אותה בשום פנים ואופן.
(גם במחשב הייתי צריך לאשר את הפתיחה של התמונה אבל זה כבר עניין אחר).
אז מה הפתרון?
הפתרון הוא ממש לא מסובך, מכיוון שרוב ספקי הדואר האלקטרוני (כמו MailChimp, ספק שירותי הניוזלטרים הטוב ביותר לדעתי) מאפשרים ליצור אימיילים מעוצבים בעזרת תבניות מוכנות מראש, מה שפשוט מצריך מכם להוסיף כמה תמונות, לעשות קופי-פייסט לטקסטים וזהו זה.
פתרון נוסף זה לקנות תבנית HTML מוכנה ומתאימה לניוזלטרים מהאתר themeforest.net ופשוט להתאים אותם לצרכים שלכם. היתרון בתבניות הHTML הוא במהירות הטעינה הגבוהה שלהם גם על ידי מכשירים סלולריים והעובדה שהטקסט יתאים לגודל של המסך בצוהר הרבה יותר טובה מאשר תמונה סטטית.
2. הממצא השני – אחוז הקליקים
הממצא השני גילה ש40% מההקלקות של הגולשים על הקישורים שהיו בתוך המייל התבצעו מהסלולרי.
אם ננסה לצייר את המציאות אז נגיד שהמשווק שלח את הניוזלטר ל1000 איש, 38% פתחו אותו באופן כללי ו-30% (מתוך ה38% שפתחו) הקליקו על הקישור שבתוך המייל.
המחקר בא ואומר לנו שמתוך ה38% שפתחו את המייל – 190 איש פתחו את המייל מהסלולרי (50%), ורק 45 איש (40%) הקליקו על הקישור שהיה בתוך המייל.
מה שהנתון הזה אומר מבחינתי זה שחלק גדול מהמיילים שנשלחו במסגרת המחקר לא היו מותאמים למובייל, ולכן אחוזי ההקלקה של אלו שפתחו את המייל דרך המובייל היו נמוכים יותר מאחוזי ההקלקה של אלו שפתחו את המייל דרך המחשב.
הנתון הזה אומר שגם אם המשווק הגיע לאחוזי פתיחה מטורפים – רק40% מאלו שפתחו את המייל הקליקו על הקישור מכיוון שהמייל הזה בכלל לא היה מותאם למכשיר הסלולרי שלהם!
וכאן אנחנו שוב חוזרים למסקנה שלנו מהממצא הראשון – תשקיעו במייל מותאם למובייל, ואל תשלחו סתם קובץ תמונה.
3. הממצא השלישי – אחוז הטרנזקציות שהתבצעו
בואו נאמר שאחרי הממצא הראשון – זה הממצא השני בחשיבותו, והוא אומר לנו שמתוך כל הטרנזקציות שהתבצעו כתוצאה משליחת הניוזלטר – רק 13% מהטרנזקציות התבצעו ממכשיר הסלולר!
כלומר – המשווק שלח את הניוזלטר, הגיע לאחוזי פתיחה מסויימים, הצליח לגרום לאנשים להקליק (בעזרת התאמה של המייל למכשירים סלולריים) אבל מכיוון שהאתר שלו לא היה מותאם כמו שצריך למובייל – המשתמשים לא ביצעו שום פעולה ולא רכשו את המוצר אותו הוא ניסה לשווק.
המסקנות:
1. אל תתפתו לשלוח מיילים שכוללים תמונה בודדת שבתוכה נמצאת כל האינפורמציה. 50% מהנמענים יפתחו את המייל מהטלפון הסלולרי שלהם ולא יראו את התמונה הזאת, ולכן גם אם תגיעו לאחוזי פתיחה גבוהים – חלק גדול מאלו שיפתחו את המייל לא יצליחו לקרוא אותו.
2. גם אם אתם משקיעים ומכינים מייל HTML שנראה מצוין במובייל – תזכרו שאחרי שהנמענים מקליקים על הקישור שלכם הם מגיעים לאתר, ולכן כדאי מאוד מאוד שהוא יהיה מותאם למובייל (=אתר רספונסיבי) אחרת כל ההשקעה שלכם תרד לטמיון.
עוד על אתרים רספונסיביים תוכלו לקרוא כאן.
זהו לבינתיים. עד הפעם הבאה אני רוצה לאחל לכם חג שמח ושנה טובה, וכמובן שאשמח מאוד לשמוע את דעתכם בתגובות למטה 🙂