ליקספיקס – גוגל אנליטיקס, גוגל תג מנג'ר ואופטימיזציה

שדרוג משמעותי לקמפיינים מסוג DSA בגוגל אדוורדס

גוגל פרסמו ביום שני שדרוג משמעותי למודעות ה-DSA באדוורדס.

קודם כל, מה זה DSA?

DSA, ראשי תיבות של Dynamic Search Ads, או בעברית – מודעות חיפוש דינמיות, בהן הכותרת ועמוד הנחיתה אינם בשליטתנו ונקבעות באופן אוטומטי על ידי גוגל, כאשר אנחנו יכולים לשלוט רק על גוף הטקסט ועל ה-Display URL.

גוגל המציאו את ה-DSA לאחר שגילו שמתוך מאות מיליארדי החיפושים שמתבצעים בגוגל בכל יום – 15% מהחיפושים הם ביטויים שמעולם לא חופשו בעבר.

אנחנו מכנים את הביטויים הללו בתור long tail, אבל במקרה הזה מדובר במילים שיכול להיות שמעולם לא חופשו ולעולם גם לא יחופשו מלבד הפעם היחידה הזו, ובתור מפרסמים יש סיכוי סביר שנפספס אותם אם נשתמש רק בשיטות הרגילות.

בקמפיינים מסוג DSA גוגל סורקים את האתר וממפים אותו, ולאחר מכן מזהים לבד כאשר הגולש מחפש מילת מפתח שיכולה להתאים לאחד מהעמודים של האתר, ואז מציגה לו מודעה עם כותרת שמותאמת באופן אוטומטי על פי התוכן של דף הנחיתה.

לדוגמא

נניח ואתם בעלי חנות eCommerce גדולה עם המון מוצרים, קמפיין עם מודעות DSA יאפשר לכם להציג למשתמשים מודעות סופר רלוונטיות עבור המון ביטויי חיפוש ייחודיים שמעולם לא הייתם חושבים עליהם לבד, וכל זה בעשירית מהזמן שהיה לוקח לכם לעשות מחקר מילות מפתח על הביטויים הללו.

כמובן שזה לא צריך לבוא במקום, אך זה בהחלט מומלץ כתוספת על הקמפיינים הסטנדרטיים.

אז מה חדש פה בעצם?

ראשית, כעת ניתן לראות את הקטגוריות, וגם תתי הקטגוריות שאליהן גוגל חילקו את האתר שלכם ולבחור אילו מתוכן תרצו לטרגט.

בנוסף, מידת השקיפות לגבי איך תראינה המודעות, תחת אילו מילים יופיעו ולאילו דפי נחיתה הן יובילו הופכת להיות הרבה יותר גבוהה.

 איך יוצרים מודעות DSA?

1. צרו קמפיין חדש ברשת החיפוש. סמנו את האפשרות – Dynamic Search Ads והכניסו את כתובת האתר שלכם. את יתר הגדרות הקמפיין אתם יכולים לקבוע כרגיל.

2. בשלב יצירת ה-Ad Group כבר תצטרכו ליצור את המודעה, אבל כמו שאתם רואים אין לכם את האפשרות לשלוט בכותרת או בדף הנחיתה, אלא רק בגוף הטקסט וב-Display URL:

3. כעת לכו לטאב של Auto targets ובחרו אילו קטגוריות מתוך האתר (אותו הכנסתם בשלב יצירת הקמפיין) תרצו לטרגט:

אתם יכולים לראות שגוגל מציגה לנו את רשימת הקטגוריות שהיא זיהתה באתר שלנו, כולל הביד המומלץ ואפילו האחוז מתוך סך הדפים באתר אותו הקטגוריה מכסה.

Our Best Practice

מהנסיון שלנו עם קמפיינים של אדוורדס מסוג DSA, אנחנו ממליצים להתחיל עם הקטגוריות הגדולות של האתר באדגרופים נפרדים (עם מודעות מותאמות אישית לכל קטגוריה כמובן), ולאחר מכן לזהות מילות מפתח שחוזרות על עצמן שוב ושוב ולהוציא אותן לאדגרופ נפרד משלהם.

לחילופין, אם אנחנו רואים שגוגל מציגה את המודעה שלנו על מילות מפתח שאנחנו לא רוצים להופיע בהן, אפשר פשוט להכניס אותן לנגטיב ולחסום את ההופעה שלנו כאשר הגולשים מחפשים אותן.