את זה שהתוכן הוא המלך כולם כבר יודעים. אבל כיוון שלאורך העבודה אני נתקל שוב ושוב בשאלות של לקוחות לגבי הדרכים ליצירת התוכן – החלטתי לכתוב כמה מאמרים בנושא.
המאמרים ינסו לענות על מספר שאלות חשובות שלדעתי כל כותב תוכן נתקל בהם:
1. מה יהיה נושא התוכן?
2. אחרי שבחרנו נושא – מה נכתוב עליו?
3. אחרי שהחלטנו מה לכתוב – איפה נשים את התוכן שניצור? לאיזה קהל נפנה?
4. אחרי שהחלטנו איפה נמקם את התוכן – איך נציג אותו לקהל? האם בצורת וידאו/מאמר/אינפוגרפיקה/פודקאסט/אחר?
5. אחרי שבחרנו בדרך ההצגה – איך נפרסם את התוכן?
6. אחרי שפרסמנו את התוכן – מה הדרכים הטובות ביותר כדי לגרום לו להגיע לכמה שיותר אנשים?
כל זאת ועוד – בסדרת הכתבות שלפניכם.
נתחיל עם הקדמה: מי אמר שחייבים לייצר תוכן?!
אוקיי, זאת באמת שאלה של כפירה אבל יש בה קצת הגיון. אחרי הכל – באמת מי קבע שהתוכן הוא המלך ולמה זה נכון לכל אחד?
אז תדעו לכם שלא משנה אם אתם מקדמי אתרים SEO, יצרני לידים, משווקי אינטרנט או פעילים ברשתות החברתיות – התוכן שאתם צריכים לייצר הוא זה שיקבע אם תצליחו או לא. המשפט “התוכן הוא המלך” נאמר אמנם לפני שנים רבות, אבל עם התקדמות הטכנולוגיה גם כמות התוכן שמגיעה אלינו גדלה והולכת, ולכן כל אחד קובע לעצמו קריטריונים לסיווג איכות התוכן כדי שלא לטבוע בים המידע האינסופי. אחד הקריטריונים המשמעותיים של גוגל באינדוקס האתרים הוא איכות התוכן, כל אחד מאיתנו מסנן לעצמו מספר בלוגים איכותיים מתוך מיליוני הבלוגרים שמציעים לנו להצטרף לשירותי ה-RSS שלהם, ובמדיות החברתיות אנחנו חברים רק של מי שמביא לנו תוכן איכותי, יעיל ושימושי. יותר מכך – ההתפתחות הטכנולוגית העבירה את זירת הקרב בין ספקי השירותים לזירת האינטרנט, ומרוב כל המומחים שמציעים לנו את שירותיהם “המצוינים” אנחנו כבר לא יודעים מה לבחור. אם גם אתם מציעים שירותים לקהל מסוים, ולא משנה אם זה שירותי עיצוב, תכנות, שיווק או כל דבר אחר – תתקלו בבעיה חמורה כיוון שמספר המתחרים בנישה שלכם הולך וגדל מיום ליום ויהיה לכם יותר קשה לבלוט.
אז איך אפשר לייצר תוכן איכותי ששווה להעביר אותו הלאה? איך תוכלו ליצור תוכן שיבדל אתכם בצורה משמעותית מהמתחרים ויתן לכם פור אמיתי? ואיך תוכלו למזער את התהליך המייגע שדרוש כדי להפעיל את גלגלי המוח, לחשוב על רעיון לתוכן איכותי, ליצור אותו ולהפיץ אותו בפלטפורמות הרלוונטיות?
זאת ועוד – בפרק הבא.